Carl D. Beck

Carl D. Beck is geboren in Avondale in Missouri in november 1925. Hij nam als 17-jarige dienst in 1942 bij het 501st Parachute Infantry Regiment en volgde de basisopleiding in Camp Toccoa, GA. Hij voltooide de parachutistenopleiding door het halen van zijn “wings” in april 1943. Hierna werd het regiment overgeplaatst naar Camp Mackall, NC voor de vervolgopleiding. In de ochtend van D-Day sprong Carl met het 501st PIR, D-co., in Normandië. Hij moest echter overhaast het aangeschoten vliegtuig verlaten en landde ver van de geplande dropzone in vijandelijk gebied.

Geholpen door een Franse boer wist hij uiteindelijk aan te sluiten bij een eenheid van de 82 Airborne Divisie waarmee het tezamen de plaats Baupte zuiverde van vijandelijkheden.  Hier nam hij als .30 machinegeweer schutter positie bij de strategisch gelegen brug om Duitse tegenaanvallen te blokkeren. Dit was een van de vele bruggen die het overstroomde gebied ontsloot.

In september 1944 sprong hij in Holland tijdens Operatie Market Garden. Samen met zijn collega’s landde hij nabij Eerde (Veghel) op de geplande dropzone. Hij nam met zijn machinegeweer positie in buiten het dorp en maakte daar als snel contact met de Duitsers tijdens een vijandelijke aanval. Hij schat dat hij ongeveer tussen de 40 en 50 Duitsers doodde, voordat zijn munitie op was. Carl moest zich samen met zijn maat terugtrekken om nieuwe munitie te halen. Hij streed nog enkele dagen in dezelfde omgeving tot dat de eenheid verplaatst werd richting de Nederrijn.

In december 1944 werd hij per vrachtwagen van Frankrijk naar Bastogne vervoerd om daar mee te strijden in de Slag om de Ardennen. Ook hier heeft hij veel leed van dichtbij gezien, en was genoodzaakt al vechtend de kerstdagen door te brengen. Hierna deed hij nog dienst in de bezettingsmacht in Oostenrijk waarna het 501st PIR werd gedeactiveerd in 1945.

Hij nam opnieuw dienst in 1946 bij de 82nd AD, 508 Regimental Combat Team totdat hij gewond raakte bij een parachutesprong in Texas in april 1953. Hij vervolgde zijn actieve dienst met uitzendingen naar Soedi-Arabië en Iran. In 1963 ging hij uit actieve dienst, zijn rang was op dat moment “Master Sergeant”. Hij deed hierna nog ROTC dienst bij het Wofford College, Spartenburg, SC.

Scroll Up