Organisatiestructuur Klondikes

Bij de klondikes werken we met een organisatiestructuur om de organisatie van en op evenementen, duidelijk en goed georganiseerd te laten verlopen. De structuur ziet er als volgt uit;

Headquarters

Deze bestaat uit drie personen, welke inmiddels ervaring hebben binnen de re-enactmentwereld en al vele jaren lid zijn van de klondikes. Sterker nog, sommigen hebben de klondikes opgericht. Headquarters houdt zich vooral bezig met het adviseren van het kader en de grote lijnen van de Klondikes.

Kader

Het Kader bestaat op dit moment uit vier personen, dit zijn de wat jongere leden die al veel ervaring hebben opgedaan binnen de re-enactmentwereld. Het Kader houdt zich vooral bezig met de organisatie van en tijdens evenementen. Waar Headquarters zich vooral achter de schermen bezig houdt, concentreert het Kader zich op het direct aansturen van de leden in het veld. Het kader heeft de dagelijkse leiding over de Klondikes.

Leden

De leden zijn de overige personen die niet bij het Headquarters of Kader zitten. De leden bestaan uit zowel oudere als jongere personen, al dan niet met veel of weinig ervaring binnen de re-enactmentwereld. Er zijn leden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde functies. Bij de klondikes hebben we de beschikking over een compleet veldhospitaal, complete veldkeuken en een compleet ingerichte commandopost inclusief telefooncentrale. Dit alles is voor een groot deel door hen zelf aangekocht of verzameld. Dankzij dit omvangrijke arsenaal aan materialen, kunnen wij een compleet plaatje aanbieden d.m.v. het reproduceren van een Amerikaans kampement tijdens WO2.

De rangenstructuur is ook aangepast aan de organisatiestructuur, dit betekent dat de hoogste rangen bij Headquarters en het Kader zitten. Als nieuw lid begin je bij de Klondikes als aspirantlid (private), door je in te zetten voor de vereniging kan je promotie maken.

Scroll Up